Агнешка супа с лапад и булгур

Време за приготвяне: 60 минути

Агнешки дреболии - 500 г
1 морков
1 пиперка
1 глава лук
целина
лапад- 200г
олио- 3 с.л.
лук - 1 връзка пресен лук
булгур – 1 кафяна чаша
яйца - 1 яйце
кисело мляко - 3ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер-1ч.л.
пресен джоджен
пресен магданоз
сол

Сложете измитите дреболии  в дълбок съд и ги залейте с около 2 литра студена вода.След като припените месото ,добавете едро нарязани моркова,пиперката,главата лук и целината. Когато заври, намалете котлона и варете  дреболиите до готовност.След като се сварят дреболиите се нарязват на дребно.
Задушете пресния  и стария лук  заедно  в олиото.Добавете  лапада.Когато  омекнат, поръсете  с червения пипер и разбърквайте бързо, за да не му дадете възможност да загори. Разредете с бульона ,добавете нарязаните дреболии и измития булгур.
Варете  още 20 минути. Добавете още сол ако е нужна. Така приготвената супа се застройва със смес от разбитото яйце и киселото мляко.  Наръсете с нарязани пресен джоджен,магданоз и добавете прясно смлян черен пипер.


•    Приготвяне - 10 мин.
•    Готвене - 50 мин.
•    Общо - 60 мин.
•    Порции - 6