Агнешка супа с лапад и булгур
Агнешки дреболии - 500 г
1 морков
1 пиперка
1 глава лук
целина
лапад- 200г
олио- 3 с.л.
лук - 1 връзка пресен лук
булгур – 1 кафяна чаша
яйца - 1 яйце
кисело мляко - 3ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер-1ч.л.
пресен джоджен
пресен магданоз
сол
Сложете измитите дреболии в дълбок съд и ги залейте с около 2 литра студена вода.След като припените месото ,добавете едро нарязани моркова,пиперката,главата лук и целината. Когато заври, намалете котлона и варете дреболиите до готовност.След като се сварят дреболиите се нарязват на дребно.
Задушете пресния и стария лук заедно в олиото.Добавете лапада.Когато омекнат, поръсете с червения пипер и разбърквайте бързо, за да не му дадете възможност да загори. Разредете с бульона ,добавете нарязаните дреболии и измития булгур.
Варете още 20 минути. Добавете още сол ако е нужна. Така приготвената супа се застройва със смес от разбитото яйце и киселото мляко. Наръсете с нарязани пресен джоджен,магданоз и добавете прясно смлян черен пипер.
• Приготвяне - 10 мин.
• Готвене - 50 мин.
• Общо - 60 мин.
• Порции - 6