Пълнен шаран с дребен булгур от лимец

Време за приготвяне: 70 минути

шаран - 2 бр. по 1,300кг
бяло вино - 100 мл
сол
1 лимон

за плънката:
олио
дребен  булгур  от лимец- около 150 г
гъби - 600 г
моркови - 2 бр.
лук – 2 средни глави
чесън - 4 скилидки
орехи - 150 г
150мл бяло вино
девесил
смлян черен пипер

Почистените и измити предварително шарани осолете  добре отвън и вътре. След това ги полейте с лимоновия сок, като е добре и вътре да залеете с част от него. Оставете да престоят, докато приготвяте плънка.

Запържете в достатъчно количество олио предварително ситно нарязаните лук, моркови, след това добавете чесъна, гъбите (също ситно нарязани) и гответе, докато водата се поизпари. Прибавете  измития и отцеден дребен  булгур  от лимец. Добавете сол, черен пипер,девисил,50мл бяло вино и след още няколко минути снемете плънката от котлона. Добавете нарязаните орехи и объркайте.

Напълнете шараните  с плънката и ги зашийте.

Сложете  ги в голяма тава  и разпределете около тях,ако ви е останала плънка.
Полейте отгоре с малко олио , останалото вино и малко вода.  Пече  се за около 1 час на 200градуса без да се покрива с фолио.