Пълнени тиквички с кайма и булгур
1 кг тиквички
300 гр. кайма смес
3/4 ч.ч.булгур
1 морков
1/2 връзка.копър
2 бр.домати
1 бр.лук кромид стар
3-4 с.л.с.л.олио
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.черен пипер прясно смлян
4 склидки .чесън стар
Измийте тиквичките. Не ги белете. Срежете ги на две по дължина. Издълбайте средата на тиквичките. Издълбаната част я нарежете на дребно. Оставете ги настрана. Нарежете на дребно лука , моркова и издълбаната част от тиквичките. Леко ги задушете в подходящ тиган с олиото. Измийте булгура и го добавете в тигана. Бъркайте леко да се омазни. Добавете каймата и я задушете на слаб огън, докато изври водата. Прибавете обелените и нарязани домати, копъра, чесъна и черния пипер. Разбъркайте добре сместа. Сложете тиквичките в подходяща тава и ги напълнете с плънката. Добавете в тавата 1 ч.ч. топла вода и малко олио. Гответе тиквичките 40-45 минути на умерена фурна.